News

Här är den riktiga sanningen kring detta rykte som spridits

Blakely uppgav också 2011 att utvecklingsupplevelsen av hans idé också visade att tillverkningsindustrin endast kontrollerades av män som inte använde de produkter som de producerade.

Prototypskapandet av den första produkten färdigställdes om ett år.

Blakely återvände sedan till en patentadvokat för att slutföra sin ansökan innan han ansökte till den amerikanska patent- och varumärkesbyrån (USPTO) och kom överens om att hjälpa henne till 750 dollar. Richard Branson var Blakelys mentor och överraskade Blakely i slutet av Rebel Billionaire med $ 750,000 kolla till stiftelsens lansering.

Sedan starten har Sara Blakely Foundation finansierat stipendier för unga kvinnor i Community Campus City och Individual Development Association i Sydafrika och Blakely har dykt upp på Oprah Winfrey Show 2006 och donerat $ 1 miljoner till Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls

År 2013 blev Blakely den första miljardärkvinnan som gick med i “Giving Pledge”, löftet om Bill Gates och Warren Buffett, med de rikaste människorna i världen som donerar minst hälften av sina tillgångar till välgörenhet.

Under 2008 giftes Blakely Jesse Itzler, medgrundare av Marquis Jet, på Gasparilla Inn och Club i Boca Grande, Florida, USA. Bloomingdales, Saks och Bergdorf Goodman följde snabbt. Hon är dotter till Ellen (född Ford), konstnär och advokat John Blakely. Vid den tiden skickade Blakely en korg med produkter till Oprah Winfreys tv-program, med ett presentkort som förklarar vad hon försökte utveckla.

Blakely behandlade initialt alla aspekter av verksamheten, inklusive marknadsföring, logistik och produktpositionering, och föredragna Spanx position att skorna i butiker, snarare än lagringsavdelningar. Hon förvandlas till judendom. Efter att ha skickat ansökan online arbetade han sedan på förpackningen av sin produkt.

Han använde sitt kreditkort för att köpa sin “spanska flagga” på USPTO-webbplatsen för 150 dollar.

Han lyckades arrangera ett möte med en representant för Neiman Marcus-gruppen, där han bytte produkten i pulverrummet i närvaro av köparen Neiman Marcus för att visa fördelarna med hans innovation.

Blakely-produkten såldes i sju Neiman Marcus-butiker efter mötet. Blakely har fyra barn. hennes vän då en sjukvårdskonsult, avgick senare och deltog i att driva företaget.

Blakely kontaktade vänner och bekanta, inklusive de från hans förflutna, och bad dem att leta efter sina produkter i vissa varuhus i utbyte mot en kontroll att han skulle maila dem som bevis på uppskattning.

I november 2000 kallade Winfrey Spanx det som en “favorit sak”, vilket ledde till en betydande ökning av popularitet och försäljning, liksom Dankas avgång från Blakely. Istället accepterade han ett jobb på Walt Disney World i Orlando, Florida, där han arbetade i tre månader. Han spelade senare rollen som en av juryns medlemmar i ABC TV-serien American Inventor tillsammans med George Foreman, Pat Croce och Peter Jones.

Hon har varit gästinvestor i olika episoder i säsong 9 av Shark Tank.

Hon uppträdde också i en gästroll i några sekunder i den tredje säsongen, episod 12 (Elmsley Count) av “Billions” som sig själv.

Under 2001 tecknade Blakely ett kontrakt med QVC, hemkanalen och sålde 8 000 par under de första sex minuterna av försäljningen.

I oktober 2013 uppgav Blakely att hans ambition är att designa skon med den mest bekväma högklacken i världen före pensionering. Spanx uppnådde en försäljning på 4 miljoner US-dollar under det första året och en försäljning på 10 miljoner US-dollar under det andra året.

I 2015 var Blakely och hennes man Jesse Itzler en del av en grupp ledd av Tony Ressler, tillsammans med Grant Hill, Steven Price och Rick Schnall, som framgångsrikt köpte Atlanta Hawks för 850 miljoner dollar.

År 2005 tog Blakely andra plats som deltagare i The Rebel Billionaire, en tv-serie som presenterade henne för Richard Branson, som senare stödde Blakely i sina ansträngningar både som entreprenör och som filantrop. Sedan 2014 har den listats som den 93: e starkaste kvinnan i världen av Forbes.

Under 2006 lanserade Blakely Sara Blakely Foundation för att hjälpa kvinnor genom utbildning av entreprenörskap – Blakely hade planerat att skapa en ideell grund för skapandet av Spanx.

Skådespelaren Matt Damon deltog i bröllopet och inkluderade en överraskande prestation av sångaren Olivia Newton-John. Sara Treleaven Blakely, född den 27 februari 1971, är en amerikansk miljardär affärskvinna och grundare av Spanx, ett amerikanskt underkläder företag med byxor och leggings, baserat i Atlanta, Georgia.

Image result for blakely came in second place as a participant in the rebel billionaireUnder 2012 namngavs Blakely i Time Magazines årliga “Time 100” -lista över de 100 mest inflytelserika människorna i världen. Han arbetade också ibland som en stand-up komiker under denna tid.

Efter den korta vistelsen i Disney hittade Blakely ett jobb med Danka, en kontorsleverantör som säljer fax hemma. Hon var ganska framgångsrik i försäljningen och främjades till nationella försäljare vid 25 års ålder.

Tvingade att bära pantyhose i det varma Floridian-klimatet för sin försäljningsroll, hatade Blakely utseendet på den sömda foten medan hon bar öppna tåskor, men fann hur toppmodellen eliminerade hennes trosa och hennes kropp gjorde det svårare.

Innan han gick med på en privat fest, försökte han klippa fötterna på sin byxa medan han hade på sig nya byxor och upptäckte att pantyhosen ständigt svängde på benen, men han uppnådde också önskat resultat (de ursprungliga byxorna är nu förankrade i Spanx-sätet) .

Vid 27 års ålder flyttade Blakely till Atlanta, Georgia, och medan han fortfarande arbetade på Danka spenderade han de närmaste två åren att spara $ 5000 för att undersöka och utveckla sin stickade idé.

Blakely körde sedan till North Carolina, huvudkontoret för de flesta amerikanska lagringsfabriker, för att presentera sin idé. Hon skickades av varje representant; Dessa företag användes för att förvalta etablerade företag och såg inte värdet av deras idé.

Två veckor efter att ha återvänt från sin resa till North Carolina, mottog Blakely ett samtal från en kvarnoperatör i Asheboro, North Carolina, som erbjöd sig att stödja Blakelys koncept för att ha fått stark uppmuntran från sina tre döttrar. Han har en bror, konstnären Ford Blakely.

Hon deltog i Clearwater High School och tog examen från Florida State University med en kommunikationsstudio där hon var medlem i Delta Delta Delta studentförening.

Trots att han ursprungligen hade för avsikt att bli advokat tog han över efter att ha hållit lagstadgstillståndet mycket lågt. Sedan 2014 har den listats som den 93: e starkaste kvinnan i världen av Forbes.

Blakely föddes den 27 februari 1971 i Clearwater, Florida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *